Hem » Boende » Camping i Paris

Camping i Paris

Många gillar friheten att kunna packa ihop sitt hem och fritt kunna röra sig så som andan faller på. Är fallet så är camping ett boende alternativ som är populärt. I Paris finns det gott om campingplatser som tillhandahåller inte bara tältplatser, utan husvagnsplatser och även bra stugor till uthyrning. Vill du bo mitt inne i stadens kärna är kanske inte camping ett bra alternativ, men är det gott nog att spendera dagarna inne i staden, och istället kunna njuta av campingens lugn på kvällen, kan detta vara lösningen.

Camping är oftare ett billigare alternativ än många andra boenden. Lugnet som det oftast innebär att bo lite närmare naturen kan vara en skön avkoppling efter en dag i storstadens tempo och stress. De flesta av dagens campingar har alla faciliteter som kan tänkas behövas. Kök, el, dusch och wc, och även pooler för svalkning.

Olika internetsidor har sökmotorer och vägledning för att du ska kunna hitta en camping som stämmer överens med dina personliga önskemål. Eurocampings.eu är en av webbplatserna som inte bara kartlägger campingplatser i Frankrike och Paris, utan även i större delen av Europa. Här kan du även ladda ner koordinater till ditt navigationssystem, som hjälper dig hitta till campingplatsen om du reser med bil.

Är hunden eller annat husdjur en del av familjen, finns det campingar som tillåter dessa under endast vissa av årets säsonger, en viktig sak att kolla upp innan det bokas. Många av campingarna har även transport som tar er till närmsta RER-station, så ni därifrån kan fortsätta resan in till Paris.