Hem » Fakta » Ta med sig till Paris

Ta med sig till Paris

Paris har ett mildare väder än Sverige, men det betyder inte att det inte blir kallt på vintern, ungefär 2-8 °C. Under sommarmånaderna ligger temperaturen i genomsnitt över 20°C, men på natten kan det sjunka ner till under 15°C. Rekommenderat är därför att ta med en varmare jacka om man planerar att åka under vinterhalvåret, och en tunnare jacka för sommaren. Vädret är dessutom ombytligt, vilket gör att du inte kommer ångra att du packade ner ett paraply.

Hela Paris innerstad är som gjord för promenader. Vill man se så mycket som möjligt av staden bör man definitivt ta sig fram till fots. Därför är ett par rejäla promenadskor bra att ta med sig.

En mindre summa kontanter är alltid bra att ta med, även om de flesta butiker i Paris accepterar de vanligaste kreditkorten. Många banker tar dock ut en avgift varje gång du betalar med ditt kort utomlands, vilket är onödigt slöseri om du bara ska ha en flaska vatten. Skulle du behöva mer kontanter är närmsta bankomat inte långt borta, men kontrollera så att bankomaten även tar utländska kort. Det går även bra att lösa in resecheckar på banken eller posten.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.