Hem » Mat & Dryck » Typiska Franska Drycker

Typiska Franska Drycker

Många människor tror att Frankrike är endast ett land av vin, men fransmännen njuter av många andra drycker som en del av deras sätt att leva. Andra populära franska drycker inkluderar tidig morgon espresso, en apéritif före maten eller en klunk av fin konjak för att runda av en tillfredsställande kvällsmål.
För de flesta parisare börjar dagen med en espresso på lokal bar eller café.

I Frankrike är vin en del av varje måltid och är inte dyrt. Ordinarie franska viner serveras till måltider och det är viktigt att den typen av vin som serveras matcher maten. Det finns en myriad av franska viner att välja mellan, var och en med sin distinkta smak och kropp.

Franska Likörer serveras ofta efter middagen, liksom Franska brandys såsom Cognac Armagnac och Calvados. Pastis är den mest populära aperitif i Frankrike. En smaksatt dryck görs med anis, lakrits och aromatiska växter. Antagligen den mest kända pastis är Pernod, populärt på 1920-talet av Ernest Hemingway i sin novell Fiesta, The Sun Also Rises.

Frankrike är givetvis också känd för sin champagne. För att förtjäna namnet Champagne så måste champagnen tillverkas i Champagne-området i närheten av staden Reims. Berömda franska champagner omfattar Bollinger, Dom Pérignon och Moët et Chandon, bland annat.

Där finns mycket att välja på i Paris, ett tips är att prova fransk Santé som ska vara mycket god.