Hem » Klassiska Nattklubbar » Le Lido

Le Lido

Mitt på den stora boulevarden Champs-Élysées ligger denna berömda cabaré-teater. Här sätts upp färgsprakande shower i burlesk stil, där kvinnor dansar och showar barbystade eller i fräcka och maffiga klädkreationer. Le Lido är en upplevelse i ren Las Vegas-stil, och har så varit sedan 1946 då Le Lido hade premiär. Faktum är att Paris var först med att göra den här typen av show. Teatern köptes av bröderna Joseph och Louis Clerico som 1946 satte upp den första showen på Le Lido, Sans Rimes Ni Raisons (Utan rim och reson). Tio år senare startade bröderna Le Lido i Las Vegas på hotell Stardust. Denna show sattes upp där ända fram till 1992.

Huvudaktörerna i showen kallas the Bluebell girls, och bestod ursprungligen av irländskan Margaret Kelly, Miss Bluebell, som anställdes av managern Pierre-Louis Guérin och började på teatern 1948. Guérin anställde även René Fraday, dansare och producent, som Artistic Director. Tillsammans lyckades de skapa en unik show och den första cabarét i världen att kombinera show och middag.
Showen har sedan 1977 funnits på Champs-Élysées och här finns drygt 1100 sittplatser, varav 300 är till för matgäster. För besök eller bokning finns mer information på http://www.lido.fr.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.