Hem » Nöjen » Quai Saint-Bernard

Quai Saint-Bernard

Vad som började med några ungdomar samlade vid floden av Seine, för att dansa till musiken från en gammal kassettbandspelare, har slutat med en årlig folkfest i dansens tecken. Quai Saint-Bernard är platsen där människor spontant samlas på sommarkvällarna för att dansa under bar himmel och om vädret tillåter. Varje vardagskväll från 19.00, och på helgerna från 17.00, börjar musiken spela. Platsen ligger framför Institut du monde arabe vid torget Tino Rossi. Här finns tre små amfiteatrar som sluttar ner mot det provisoriska dansgolvet. Varje kväll kommer folk i alla åldrar hit för att antingen titta på de dansande, eller själva vara med och svänga de lurviga. Det spelar ingen roll om du är en erfaren dansare, eller om du föddes med två vänsterfötter. Hit är alla välkomna för att ha roligt tillsammans.

Många dansstilar har presenterats på den här platsen. Salsa, swing, rock, franska folkdanser, samba, och till och med capoeira, en brasiliansk kampsport med inslag av dans. Den främsta dans som utförs här är tangon. Varje kväll spelas tangomusik, medan de andra stilarna får slåss om veckodagarna.

Från början var dessa danstillfällen olagliga då det inte fanns något tillstånd. Men på grund av populariteten från allmänheten, både parisarna och turister, har Paris stad sedan 2003 gjort dansen vid Quai Saint-Bernard till ett officiell och godkänt kulturellt nöje.


  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.